X Menu sluiten

Taal

Brandonderzoek

Nu nog geavanceerder in nieuw brandonderzoeksgebouw

Brandonderzoek kan levens redden. Kennis van brandgedrag en brandverloop is dus essentieel. De tijd dat een brand uitsluitend gesimuleerd werd in een container, ligt ver achter ons. Momenteel verrijst op het terrein van de Twente Safety Campus een volledig nieuw brandonderzoeksgebouw. Het pand is voorzien van tal van geavanceerde technieken, waardoor we nog uitgebreider en specifieker kunnen testen. Zo is er een uitgebreide sprinklerinstallatie die we op uiteenlopende manieren in kunnen zetten. In het nieuwe gebouw is er voldoende ruimte om bijvoorbeeld de brandwerendheid van gevelelementen, daken of andere objecten te testen. Daarnaast kunnen we een gebouw of afdeling exact ‘nabouwen’ om nog realistischer te testen.

Brandonderzoek met geavanceerde technieken

Ook voor brandonderzoek geldt: meten is weten. De geavanceerde meettechnieken geven u waardevolle informatie over bijvoorbeeld brandgedrag, de oorzaak van de brand en de brandontwikkeling.

In het nieuwe brandonderzoeksgebouw leiden we – in samenwerking met Troned  - bovendien brandonderzoekers, politie, brandweer en verzekeringsmaatschappijen op.

Downloads

Safety Field Lab

Productblad brandonderzoeksgebouw

Veiligheidstesten nog realistischer

Downloaden
Benieuwd naar de mogelijkheden voor brandonderzoek? Contact

Safety Field Lab

Innovatieprogramma's

Bezoeken

Safety Field Lab

Referenties

Bezoeken