X Menu sluiten

Taal

Nieuws

Safety Field Lab

Twente Safety Campus werkt samen met Universiteit Twente

Aan de Universiteit Twente is uitgebreide expertise in batterijonderzoek gevestigd in alle faculteiten, MESA + Institute for Nanotechnology, Digital Society Institute en Fraunhofer Project Center. Er is een breed scala aan onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten op het gebied van batterijen gaande in samenwerking met de industrie, gaande van nieuwe fundamentele opslagconcepten tot het oplossen van toegepaste industriële uitdagingen. Bovendien wordt O&O op batterijen aan de Universiteit Twente versterkt door de aanwezigheid van aanvullende kennis en expertise op het gebied van: Smart Grids, ICT, Sensing en kunstmatige intelligentie, evenals mens-technologie-interacties, governance en ethiek. De Universiteit Twente neemt deel aan het Battery Safety Test Center (BSTC), een ultramodern test- en certificatiecentrum voor batterijen, gericht op (brand) veiligheid op de Twente Safety Campus.

Twente Safety Campus en DNV GL ontwikkelen samen een ultramodern test- en certificatiecentrum voor batterijen, gericht op (brand) veiligheid op de Twente Safety Campus. Het doel van dit veiligheidstestcentrum is om bij te dragen aan de (brand) veiligheid van batterij-energieopslagsystemen en om kennis en inzichten over handelingsperspectieven voor hulpdiensten te verbeteren. Beide, Twente Safety Campus en DNV GL hebben hetzelfde doel (verbetering van de veiligheid van batterij-energieopslagsystemen) en hebben complementaire competenties: kennis over batterijtechnologieën, BMS-systemen en certificeringsprocessen (DNV GL) en expertise op het gebied van brand veiligheid en de vereiste faciliteiten voor dergelijke veiligheidstests (Twente Safety Campus).

De focus van BSTC zal liggen op de veiligheid van het batterijopslagsysteem. Als we kijken naar de focus van MEET Munster (Research FAB Battery Cell), gaan we ervan uit dat we een complementaire bijdrage kunnen leveren aan de samenwerking bij de ontwikkeling van batterijtechnologie op de volgende aspecten.

• De BSTC richt zich op relatief grootschalige systeemtests (<100 kWh). De uitvoering van de test kan in drie categorieën worden verdeeld:

o Destructieve tests, waarbij brandpropagatietests op systeemniveau worden getest

o Test waar brand kan optreden. Test volgens normen om een ​​veilig ontwerp te evalueren

o Brandproeven met preventieve beperkende maatregelen

• De hulpdiensten zijn directe partners van het BSTC. Op dit moment is er onvoldoende uniforme kennis en doctrines bij hulpdiensten over hoe om te gaan met batterijincidenten. Vooral de brandweer is een belangrijke speler bij het vertalen van technologie naar handelingsperspectieven voor de brandweer.

• Vertaling van veiligheidsaspecten van batterij-energiesystemen naar celontwerp.

(Backgroundstory in English)

blog
Geplaatst op: 10-10-2019
Door: Twente Safety Campus

N737 van en naar TSC (bijna) weer open

A.s. maandag 14 oktober is de N737 weer open!

Voor de Technology Base/Twente Safety Campus geldt tot en met vrijdag 11 oktober afslag 33 en niet 32 als je van de A1 komt.

Klik hier voor de routebeschrijving.

blog
Geplaatst op: 08-10-2019
Door:

Luchthaven brandweer Schiphol traint op Troned

Zes weken lang traint luchthaven brandweer Schiphol op ons mooie Troned terrein.

Alle manschappen, bevelvoerders en Airport Fire Officers (AFO) oefenen verschillende scenario’s die op en/of rondom de luchthaven voor kunnen komen. Daarnaast worden er ook multidisciplinaire trainingen gedaan met de Koninklijke Marechaussee en de ambulance van Schiphol.

Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van Twente Airport. Daar wordt luchthaven brandweer Schiphol bijgeschoold in het rijden met de nieuwe Panther.

blog
Geplaatst op: 09-09-2019
Door: Twente Safety Campus

Fase 2 is twee weken uitgesteld

De uitvoering van fase 2 aan de N737 is met twee weken uitgesteld. De werkzaamheden beginnen nu op maandag 9 september 2019 en duren tot 13 oktober 2019. In eerdere berichtgeving staat vermeld dat de uitvoering begint op 26 augustus en zou duren tot 29 september. Het gaat om de werkzaamheden ter hoogte van de rotonde Technology Base en de kruising met de N342 ter hoogte van Hotel restaurant Frans op den Bult. De N737 is dan op beide locaties afgesloten.

De omleidingen voor het verkeer vanaf Frans op den Bult richting Enschede gaan via de N342, A1, N733 en omgekeerd. De omleiding vanuit Hengelo richting Enschede via de A1 en de A35 en omgekeerd. De extra reistijd bedraagt op dit gedeelte ongeveer 15 minuten.

blog
Geplaatst op: 24-07-2019
Door: Twente Safety Campus

Marktplaats New Energy

Op 20 en 21 juni stond de Twente Safety Campus in het teken van de 'Marktplaats New Energy'.


Tijdens deze marktplaats werden er diverse vormen van nieuwe energie(opslag) geshowd en werd er specifiek ingegaan op hoe de brandweer in geval van calamiteiten met de huidige kennis en inzichten kan optreden. Dat werd gedaan door middel van interactieve workshops over bestaande en nieuwe technische installaties in woningen, demonstraties van Virtual Reality Training, Smartview en rijsimulator, diverse informatieve stands en er kon een kijkje genomen worden in de nieuwste voertuigen.

Het was een geslaagde marktplaats die goed bezocht werd en zeker voor herhaling vatbaar is.

blog
Geplaatst op: 24-06-2019
Door: Twente Safety Campus

Vacature: Allround Medewerker(s) TSC

Heb jij een klantgerichte instelling en ben je goed in staat om in verbinding met collega’s maatwerk te leveren in een inspirerende en dynamische omgeving? Wil je daarnaast jouw repressieve kennis en ervaring vergroten door aan de slag te gaan als stoker? Dan ben jij onze nieuwe collega bij Twente Safety Campus!

Twente Safety Campus

De Twente Safety Campus (TSC) is onderdeel van Brandweer Twente en de Veiligheidsregio Twente met een eigen identiteit.
Op de TSC werken we vanuit meerdere invalshoeken en op een innovatieve wijze aan veiligheid vanuit het concept “denken, doen en beleven”. TSC is dé plek waar hulpdiensten, inwoners, bedrijfsleven en kennisinstellingen elkaar ontmoeten rondom het thema veiligheid:

 • Hulpdiensten (brandweer, politie, defensie, geneeskundige hulpverleners) oefenen op Troned op realistische wijze en trainen zo aan de verbetering van hun professionaliteit;
 • Inwoners (o.a. basisschoolleerlingen en senioren) leren in het interactieve veiligheidseducatiecentrum Risk Factory om veiligheid in eigen hand te nemen;
 • In het Safety Field Lab werken bedrijven, kennisinstellingen en hulpdiensten gezamenlijk aan innovatieve veiligheidsoplossingen om Twente betaalbaar veilig te houden.


De functie

In deze functie krijg je de kans om zeer uiteenlopende werkzaamheden te combineren in

één functie. Werkzaamheden als (avond)coördinator, gastheer/gastvrouw, stoker en ook chauffeur. Kortom: een zeer afwisselende functie waardoor je een onmisbare schakel in ons proces bent. De accenten van de functie liggen op het gebied van (avond)coördinator en gastheer- vrouwschap.  


Functie inhoud

 • Je ontvangt en begeleidt als gastheer/gastvrouw alle bezoekers en klanten van TSC: professionals die komen trainen en opleiden, de instructeurs, de stokers en ook externen die vergaderfaciliteiten of arrangementen afnemen;
 • Je verricht ondersteunende en uitvoerende werkzaamheden zoals het vullen van ademluchtflessen, wassen van brandweerpakken en andere voorkomende werkzaamheden;
 • Je pleegt onderhoud aan de gebouwen, het terrein en het materiaal;
 • Je wordt ingezet als stoker/veiligheidswacht en/of chauffeur/pompbediende bij brandweertrainingen en/of brandveiligheidstesten.

 
Wat vragen we van jou?

 • VMBO+ werk- en denkniveau
 • Je hebt klantgerichtheid en een professionele dienstverlening hoog in het vaandel staan
 • Je hebt de manschap opleiding afgerond of bent hiermee bezig (module brand heb je in ieder geval gehaald)
 • Je bent in het bezit van rijbewijs C
 • Brandweerchauffeursdiploma en opleiding ademlucht niveau 3 is een pré
 • Werktijden voor de rol als avondcoördinator vallen binnen het tijdsframe van maandag t/m donderdag van ca. 17:00 – 22:00 uur
 • De werkzaamheden als stoker/veiligheidswacht en/of chauffeur vallen binnen het tijdsframe van maandag t/m zaterdag van ca. 08:00 – 17:-00 uur.
 • Bij voorkeur zijn we op zoek naar 2 deeltijd-medewerkers (samen 1 fte).


Wat bieden wij jou?

In eerste instantie krijg je een aanstelling voor 1 jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling.  Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 2.729,- bruto per maand (schaal 6) bij een 36-urige werkweek.

Deze vacature wordt zowel intern als extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Let op: indien je een externe kandidaat bent, dan dien je je sollicitatiebrief en CV te mailen naar personeel@vrtwente.nl.


Meer weten?
Vraag het aan de bedrijfsleider van Troned: Jan Terhalle op 06 10930426 of via j.terhalle@brandweertwente.nl

 

 

Ben je enthousiast geworden en wil je solliciteren? Gebruik de sollicitatiebutton óf deze link vóór 14 oktober 2019. Hou alvast maandag 21 oktober vrij want dan vinden de sollicitatiegesprekken plaats.

blog
Geplaatst op: 08-10-2019
Door:

Defensie traint op de Twente Safety Campus

Op de Twente Safety Campus wordt niet alleen getraind door de brandweer, maar ook door andere hulpdiensten zoals defensie, politie en de ambulance.

Vorige week was de Koninklijke Landmacht geneeskundige dienst aan de beurt om hier te oefenen. Zij maakten o.a. gebruik van de Risk Factory en het oefengedeelte met de trein.

Wil jij hier graag met jouw team oefenen? Neem vrijblijvend contact op.

blog
Geplaatst op: 02-10-2019
Door: Twente Safety Campus

'Snuffeldrone' detecteert gevaarlijke stoffen

Brandweer Twente heeft samen met Saxion University of Applied Sciences en Robor Electronics een 'snuffeldrone' ontwikkeld. Het sensorpakket dat onder deze drone hangt kan twintig verschillende gevaarlijke stoffen meten zoals aceton, zoutzuur, chloorgas en kooldioxide. Tijdens het twee jaar durende project is de 'snuffeldrone' veelvuldig in de praktijk getest op de Twente Safety Campus. De test- en kennis faciliteiten bieden hier voldoende ruimte voor. Op maandag 8 juli werd op de Twente Safety Campus het project afgerond met twee einddemonstraties. 

Het is de bedoeling dat de snuffeldrone straks op de markt komt voor alle brandweerkorpsen. Novel-T gaat op zoek naar een bedrijf, dat de snuffeldroom commercieel in de markt wil zetten.

Bekijk hi
er de video van de einddemonstratie

blog
Geplaatst op: 30-07-2019
Door: Twente Safety Campus

Project UIVER

Project UIVER staat voor Unmanned Intelligent Verification & Effective Response oftewel drones.
Drones worden, zowel particulier als zakelijk, steeds vaker ingezet. Met drones worden in dit project onbemande luchtvaartuigen bedoeld, ook wel ‘Unmanned Aerial Vehicles’ (UAV). Met behulp van een afstandsbediening kan een drone vanaf de grond worden gestuurd of kan het zelfstandig vliegen volgens voorprogrammering. Ze bieden bovendien vele innovatieve toepassingsmogelijkheden om sneller, beter, veiliger en efficiënter te kunnen werken.

Het project heeft een Europese EFRO subsidie toegekend gekregen. Het is gericht op het (door)ontwikkelen en onder realistische omstandigheden testen, demonstreren en valideren van een drietal experimentele, op specifieke scenario’s gebaseerde veiligheidssystemen met de inzet van drones. De drie scenario’s zijn: inbraak bedrijventerrein, groot verkeersongeval, vermiste personen (forensisch onderzoek).

Dit project is opgezet met de Twente Safety Campus (TSC), Brandweer Twente, politie, Universiteit Twente, Saxion Hogescholen en een aantal bedrijven die zich richten op dronetechnologie. Op de TSC zelf zullen verschillende faciliteiten ontwikkeld en beruikt worden voor het testen met drones!

blog
Geplaatst op: 11-07-2019
Door: Twente Safety Campus

Verkeersbelemmeringen van en naar de Twente Safety Campus

Vanaf 11 juni tot en met 29 september vinden werkzaamheden plaats aan de N737, oftewel de Vliegveldstraat van Deurningen naar Enschede. Om de doorstroming van het verkeer zo min mogelijk te hinderen zijn de werkzaamheden opgesplitst in verschillende fasen. Een overzicht hiervan lees je hieronder. Belangrijkste is dat de Twente Safety Campus bereikbaar blijft, maar dat de reistijd minimaal dertig minuten langer is. 

Fase 1 (week 24 t/m 31): vanaf dinsdag 11 juni tot en met vrijdag 2 augustus
De onderstaande weggedeeltes zijn afgesloten:
• Vanaf rotonde Deurningen tot aan kruispunt ‘Frans op den Bult‘;
• Vanaf rotonde ‘Technology Base‘ richting Enschede;

Van en naar Enschede moet men omrijden via Lonneker en bij Oldenzaal-Zuid de A1 op
en dan bij Deurningen er weer af.

Fase 2 (week 35 t/m 39) : vanaf maandag 26 augustus tot en met  zondag 29 september
De onderstaande  weggedeeltes zijn afgesloten:
• Vanaf de rotonde ‘Technology Base’ richting Frans op den Bult;
• Vanaf kruispunt ‘Frans op den Bult’ richting rotonde ‘Technology Base’;

De N737 van en naar Enschede is nu weer open, dus de mensen die van of naar de A1 moeten
(of richting Hengelo/Oldenzaal), moeten nu via Enschede en dan via de UT/Hengelo
of Lonneker/Oldenzaal de A1 op.

Fase 3 (weekendwerk tussen week 35 & 39): vanaf maandag 26 augustus tot en met zondag
29 september
Is tijdens het weekend het  onderstaande weggedeelte afgesloten:
• Weggedeelte vanaf de afrit A1 richting kruising ‘Frans op den Bult’;

Als dit gedeelte tijdens de weekenden is afgesloten is het niet mogelijk om via deze zijde van en naar
Technology Base te rijden. Aanrijden kan dan via Enschede of afrit A1 Oldenzaal Zuid en dan richting
Lonneker: volg dan de borden Technology Base

P.S. Met de fiets/scooter/brommer is de Twente Safety Campus normaal bereikbaar!

Bekijk hier de tijdelijke routebeschrijving.

blog
Geplaatst op: 10-06-2019
Door: Twente Safety Campus

Twente Safety Campus werkt samen met Universiteit Twente

Aan de Universiteit Twente is uitgebreide expertise in batterijonderzoek gevestigd in alle faculteiten, MESA + Institute for Nanotechnology, Digital Society Institute en Fraunhofer Project Center. Er is een breed scala aan onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten op het gebied van batterijen gaande in samenwerking met de industrie, gaande van nieuwe fundamentele opslagconcepten tot het oplossen van toegepaste industriële uitdagingen. Bovendien wordt O&O op batterijen aan de Universiteit Twente versterkt door de aanwezigheid van aanvullende kennis en expertise op het gebied van: Smart Grids, ICT, Sensing en kunstmatige intelligentie, evenals mens-technologie-interacties, governance en ethiek. De Universiteit Twente neemt deel aan het Battery Safety Test Center (BSTC), een ultramodern test- en certificatiecentrum voor batterijen, gericht op (brand) veiligheid op de Twente Safety Campus.

Twente Safety Campus en DNV GL ontwikkelen samen een ultramodern test- en certificatiecentrum voor batterijen, gericht op (brand) veiligheid op de Twente Safety Campus. Het doel van dit veiligheidstestcentrum is om bij te dragen aan de (brand) veiligheid van batterij-energieopslagsystemen en om kennis en inzichten over handelingsperspectieven voor hulpdiensten te verbeteren. Beide, Twente Safety Campus en DNV GL hebben hetzelfde doel (verbetering van de veiligheid van batterij-energieopslagsystemen) en hebben complementaire competenties: kennis over batterijtechnologieën, BMS-systemen en certificeringsprocessen (DNV GL) en expertise op het gebied van brand veiligheid en de vereiste faciliteiten voor dergelijke veiligheidstests (Twente Safety Campus).

De focus van BSTC zal liggen op de veiligheid van het batterijopslagsysteem. Als we kijken naar de focus van MEET Munster (Research FAB Battery Cell), gaan we ervan uit dat we een complementaire bijdrage kunnen leveren aan de samenwerking bij de ontwikkeling van batterijtechnologie op de volgende aspecten.

• De BSTC richt zich op relatief grootschalige systeemtests (<100 kWh). De uitvoering van de test kan in drie categorieën worden verdeeld:

o Destructieve tests, waarbij brandpropagatietests op systeemniveau worden getest

o Test waar brand kan optreden. Test volgens normen om een ​​veilig ontwerp te evalueren

o Brandproeven met preventieve beperkende maatregelen

• De hulpdiensten zijn directe partners van het BSTC. Op dit moment is er onvoldoende uniforme kennis en doctrines bij hulpdiensten over hoe om te gaan met batterijincidenten. Vooral de brandweer is een belangrijke speler bij het vertalen van technologie naar handelingsperspectieven voor de brandweer.

• Vertaling van veiligheidsaspecten van batterij-energiesystemen naar celontwerp.

(Backgroundstory in English)

blog
Geplaatst op: 10-10-2019
Door: Twente Safety Campus

Vacature: Allround Medewerker(s) TSC

Heb jij een klantgerichte instelling en ben je goed in staat om in verbinding met collega’s maatwerk te leveren in een inspirerende en dynamische omgeving? Wil je daarnaast jouw repressieve kennis en ervaring vergroten door aan de slag te gaan als stoker? Dan ben jij onze nieuwe collega bij Twente Safety Campus!

Twente Safety Campus

De Twente Safety Campus (TSC) is onderdeel van Brandweer Twente en de Veiligheidsregio Twente met een eigen identiteit.
Op de TSC werken we vanuit meerdere invalshoeken en op een innovatieve wijze aan veiligheid vanuit het concept “denken, doen en beleven”. TSC is dé plek waar hulpdiensten, inwoners, bedrijfsleven en kennisinstellingen elkaar ontmoeten rondom het thema veiligheid:

 • Hulpdiensten (brandweer, politie, defensie, geneeskundige hulpverleners) oefenen op Troned op realistische wijze en trainen zo aan de verbetering van hun professionaliteit;
 • Inwoners (o.a. basisschoolleerlingen en senioren) leren in het interactieve veiligheidseducatiecentrum Risk Factory om veiligheid in eigen hand te nemen;
 • In het Safety Field Lab werken bedrijven, kennisinstellingen en hulpdiensten gezamenlijk aan innovatieve veiligheidsoplossingen om Twente betaalbaar veilig te houden.


De functie

In deze functie krijg je de kans om zeer uiteenlopende werkzaamheden te combineren in

één functie. Werkzaamheden als (avond)coördinator, gastheer/gastvrouw, stoker en ook chauffeur. Kortom: een zeer afwisselende functie waardoor je een onmisbare schakel in ons proces bent. De accenten van de functie liggen op het gebied van (avond)coördinator en gastheer- vrouwschap.  


Functie inhoud

 • Je ontvangt en begeleidt als gastheer/gastvrouw alle bezoekers en klanten van TSC: professionals die komen trainen en opleiden, de instructeurs, de stokers en ook externen die vergaderfaciliteiten of arrangementen afnemen;
 • Je verricht ondersteunende en uitvoerende werkzaamheden zoals het vullen van ademluchtflessen, wassen van brandweerpakken en andere voorkomende werkzaamheden;
 • Je pleegt onderhoud aan de gebouwen, het terrein en het materiaal;
 • Je wordt ingezet als stoker/veiligheidswacht en/of chauffeur/pompbediende bij brandweertrainingen en/of brandveiligheidstesten.

 
Wat vragen we van jou?

 • VMBO+ werk- en denkniveau
 • Je hebt klantgerichtheid en een professionele dienstverlening hoog in het vaandel staan
 • Je hebt de manschap opleiding afgerond of bent hiermee bezig (module brand heb je in ieder geval gehaald)
 • Je bent in het bezit van rijbewijs C
 • Brandweerchauffeursdiploma en opleiding ademlucht niveau 3 is een pré
 • Werktijden voor de rol als avondcoördinator vallen binnen het tijdsframe van maandag t/m donderdag van ca. 17:00 – 22:00 uur
 • De werkzaamheden als stoker/veiligheidswacht en/of chauffeur vallen binnen het tijdsframe van maandag t/m zaterdag van ca. 08:00 – 17:-00 uur.
 • Bij voorkeur zijn we op zoek naar 2 deeltijd-medewerkers (samen 1 fte).


Wat bieden wij jou?

In eerste instantie krijg je een aanstelling voor 1 jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling.  Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 2.729,- bruto per maand (schaal 6) bij een 36-urige werkweek.

Deze vacature wordt zowel intern als extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Let op: indien je een externe kandidaat bent, dan dien je je sollicitatiebrief en CV te mailen naar personeel@vrtwente.nl.


Meer weten?
Vraag het aan de bedrijfsleider van Troned: Jan Terhalle op 06 10930426 of via j.terhalle@brandweertwente.nl

 

 

Ben je enthousiast geworden en wil je solliciteren? Gebruik de sollicitatiebutton óf deze link vóór 14 oktober 2019. Hou alvast maandag 21 oktober vrij want dan vinden de sollicitatiegesprekken plaats.

blog
Geplaatst op: 08-10-2019
Door:

N737 van en naar TSC (bijna) weer open

A.s. maandag 14 oktober is de N737 weer open!

Voor de Technology Base/Twente Safety Campus geldt tot en met vrijdag 11 oktober afslag 33 en niet 32 als je van de A1 komt.

Klik hier voor de routebeschrijving.

blog
Geplaatst op: 08-10-2019
Door:

Defensie traint op de Twente Safety Campus

Op de Twente Safety Campus wordt niet alleen getraind door de brandweer, maar ook door andere hulpdiensten zoals defensie, politie en de ambulance.

Vorige week was de Koninklijke Landmacht geneeskundige dienst aan de beurt om hier te oefenen. Zij maakten o.a. gebruik van de Risk Factory en het oefengedeelte met de trein.

Wil jij hier graag met jouw team oefenen? Neem vrijblijvend contact op.

blog
Geplaatst op: 02-10-2019
Door: Twente Safety Campus

Luchthaven brandweer Schiphol traint op Troned

Zes weken lang traint luchthaven brandweer Schiphol op ons mooie Troned terrein.

Alle manschappen, bevelvoerders en Airport Fire Officers (AFO) oefenen verschillende scenario’s die op en/of rondom de luchthaven voor kunnen komen. Daarnaast worden er ook multidisciplinaire trainingen gedaan met de Koninklijke Marechaussee en de ambulance van Schiphol.

Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van Twente Airport. Daar wordt luchthaven brandweer Schiphol bijgeschoold in het rijden met de nieuwe Panther.

blog
Geplaatst op: 09-09-2019
Door: Twente Safety Campus

'Snuffeldrone' detecteert gevaarlijke stoffen

Brandweer Twente heeft samen met Saxion University of Applied Sciences en Robor Electronics een 'snuffeldrone' ontwikkeld. Het sensorpakket dat onder deze drone hangt kan twintig verschillende gevaarlijke stoffen meten zoals aceton, zoutzuur, chloorgas en kooldioxide. Tijdens het twee jaar durende project is de 'snuffeldrone' veelvuldig in de praktijk getest op de Twente Safety Campus. De test- en kennis faciliteiten bieden hier voldoende ruimte voor. Op maandag 8 juli werd op de Twente Safety Campus het project afgerond met twee einddemonstraties. 

Het is de bedoeling dat de snuffeldrone straks op de markt komt voor alle brandweerkorpsen. Novel-T gaat op zoek naar een bedrijf, dat de snuffeldroom commercieel in de markt wil zetten.

Bekijk hi
er de video van de einddemonstratie

blog
Geplaatst op: 30-07-2019
Door: Twente Safety Campus

Fase 2 is twee weken uitgesteld

De uitvoering van fase 2 aan de N737 is met twee weken uitgesteld. De werkzaamheden beginnen nu op maandag 9 september 2019 en duren tot 13 oktober 2019. In eerdere berichtgeving staat vermeld dat de uitvoering begint op 26 augustus en zou duren tot 29 september. Het gaat om de werkzaamheden ter hoogte van de rotonde Technology Base en de kruising met de N342 ter hoogte van Hotel restaurant Frans op den Bult. De N737 is dan op beide locaties afgesloten.

De omleidingen voor het verkeer vanaf Frans op den Bult richting Enschede gaan via de N342, A1, N733 en omgekeerd. De omleiding vanuit Hengelo richting Enschede via de A1 en de A35 en omgekeerd. De extra reistijd bedraagt op dit gedeelte ongeveer 15 minuten.

blog
Geplaatst op: 24-07-2019
Door: Twente Safety Campus

Project UIVER

Project UIVER staat voor Unmanned Intelligent Verification & Effective Response oftewel drones.
Drones worden, zowel particulier als zakelijk, steeds vaker ingezet. Met drones worden in dit project onbemande luchtvaartuigen bedoeld, ook wel ‘Unmanned Aerial Vehicles’ (UAV). Met behulp van een afstandsbediening kan een drone vanaf de grond worden gestuurd of kan het zelfstandig vliegen volgens voorprogrammering. Ze bieden bovendien vele innovatieve toepassingsmogelijkheden om sneller, beter, veiliger en efficiënter te kunnen werken.

Het project heeft een Europese EFRO subsidie toegekend gekregen. Het is gericht op het (door)ontwikkelen en onder realistische omstandigheden testen, demonstreren en valideren van een drietal experimentele, op specifieke scenario’s gebaseerde veiligheidssystemen met de inzet van drones. De drie scenario’s zijn: inbraak bedrijventerrein, groot verkeersongeval, vermiste personen (forensisch onderzoek).

Dit project is opgezet met de Twente Safety Campus (TSC), Brandweer Twente, politie, Universiteit Twente, Saxion Hogescholen en een aantal bedrijven die zich richten op dronetechnologie. Op de TSC zelf zullen verschillende faciliteiten ontwikkeld en beruikt worden voor het testen met drones!

blog
Geplaatst op: 11-07-2019
Door: Twente Safety Campus

Marktplaats New Energy

Op 20 en 21 juni stond de Twente Safety Campus in het teken van de 'Marktplaats New Energy'.


Tijdens deze marktplaats werden er diverse vormen van nieuwe energie(opslag) geshowd en werd er specifiek ingegaan op hoe de brandweer in geval van calamiteiten met de huidige kennis en inzichten kan optreden. Dat werd gedaan door middel van interactieve workshops over bestaande en nieuwe technische installaties in woningen, demonstraties van Virtual Reality Training, Smartview en rijsimulator, diverse informatieve stands en er kon een kijkje genomen worden in de nieuwste voertuigen.

Het was een geslaagde marktplaats die goed bezocht werd en zeker voor herhaling vatbaar is.

blog
Geplaatst op: 24-06-2019
Door: Twente Safety Campus

Verkeersbelemmeringen van en naar de Twente Safety Campus

Vanaf 11 juni tot en met 29 september vinden werkzaamheden plaats aan de N737, oftewel de Vliegveldstraat van Deurningen naar Enschede. Om de doorstroming van het verkeer zo min mogelijk te hinderen zijn de werkzaamheden opgesplitst in verschillende fasen. Een overzicht hiervan lees je hieronder. Belangrijkste is dat de Twente Safety Campus bereikbaar blijft, maar dat de reistijd minimaal dertig minuten langer is. 

Fase 1 (week 24 t/m 31): vanaf dinsdag 11 juni tot en met vrijdag 2 augustus
De onderstaande weggedeeltes zijn afgesloten:
• Vanaf rotonde Deurningen tot aan kruispunt ‘Frans op den Bult‘;
• Vanaf rotonde ‘Technology Base‘ richting Enschede;

Van en naar Enschede moet men omrijden via Lonneker en bij Oldenzaal-Zuid de A1 op
en dan bij Deurningen er weer af.

Fase 2 (week 35 t/m 39) : vanaf maandag 26 augustus tot en met  zondag 29 september
De onderstaande  weggedeeltes zijn afgesloten:
• Vanaf de rotonde ‘Technology Base’ richting Frans op den Bult;
• Vanaf kruispunt ‘Frans op den Bult’ richting rotonde ‘Technology Base’;

De N737 van en naar Enschede is nu weer open, dus de mensen die van of naar de A1 moeten
(of richting Hengelo/Oldenzaal), moeten nu via Enschede en dan via de UT/Hengelo
of Lonneker/Oldenzaal de A1 op.

Fase 3 (weekendwerk tussen week 35 & 39): vanaf maandag 26 augustus tot en met zondag
29 september
Is tijdens het weekend het  onderstaande weggedeelte afgesloten:
• Weggedeelte vanaf de afrit A1 richting kruising ‘Frans op den Bult’;

Als dit gedeelte tijdens de weekenden is afgesloten is het niet mogelijk om via deze zijde van en naar
Technology Base te rijden. Aanrijden kan dan via Enschede of afrit A1 Oldenzaal Zuid en dan richting
Lonneker: volg dan de borden Technology Base

P.S. Met de fiets/scooter/brommer is de Twente Safety Campus normaal bereikbaar!

Bekijk hier de tijdelijke routebeschrijving.

blog
Geplaatst op: 10-06-2019
Door: Twente Safety Campus